ДЕ ГО ЧУКАШ, ДЕ СЕ ПУКА



 

Срокът, отпуснат от Г.Лозанов на Р.Янкулов да разреши кризата в радиото,изтече. Каква я свърши  ръководството, да оцелее още година поне?  След като приложи всички изтъркани хватки с подписки и контра подписки, с което направи всичко възможно да превърне кризата в трайно и непоправимо заболяване с неизлечими последици в психологически, професионален и творчески  план  дълго след като името му бъде забравено, Янкулов запретна ръкави и реши  да поразчисти. 

  Първо,   сайта на радиото ,  където  недоволни от конформисткото  поведение на своя началник в радио София, бяха качили    протестно писмо, в което се говори   за дискриминация и репресии.   Хигиенистката дейност допадна на ръководството и то я приложи  със замах и по отношение на другите нелицеприятни изявления отстрана на разпалувалия се персонал- свалени бяха и  разлепените лозунги по стените и оградата. Всички призиви за оставка и прочее  бяха премахнати.Няма призиви, няма проблем.  Да откривате познат исторически  почерк и последователност?
Заповедта, с която се забранява лепенето на снимки, обяви, информации и други материали се позовава на чл. 68 ал.I т.2 от ЗЗРТ, който вменява на Генералния директор да:
2. осъществява оперативното ръководство на БНР, съответно на БНТ, и на тяхното имущество. Колко може да се повреди имуществото от лепене на съобщения, преценете сами, но гендира  сам не я изпълнява  същата алинея в частта „оперативно ръководство“. Нали затова му искат оставка?
 И ето я кулминацията:   Янкулов отряза и една глава. Не своята-поисканата, а на програмния директор Иво Тодоров.   Нямал  бил магистърска степен по публична администрация. Значи на втората година от управлението, изведнъж УС заседава не за друго, а за да се присети, че настоящият програмен директор трябва да има магистърска степен по публична администрация. На втората година, поясняваме, не когато са го назначавали-тогава   им е вършел работа и без да е магистър. Да не би пък членовете на УС и да  са магистри  по нещо-си, че и да  разбират от публична администрация? Или   публичната администрация е прътът в колелото, дето пречи да се реши кризата в Радиото? Иначе  защо сега им е тая диплома, когато повече от ясно е, че въпросният   програмен директор няма и те прекрасно знаят това? Със същата сила и по-разбираемо  можеха и диплома от Спортната академия да му поискат. Така и по-виноват би бил в очите на ТОВА ръководство. Но без магистърска степен по публична администрация? Злите езици говорят, че и той нещо е сгазил лука и истинската причина е, че се е посрамил от тая игра с подписки и контра подписки. И нещо не е разписал както трябва. Ще видим. И той пресконференция ще даде.
 На ход  сега е СЕМ.  Предварително сюжетът е подсказан- Г.Лозанов ще депозира символично своята оставка.И така, играта може дълго да продължава, играта, в която на радиоперсонала, протестиращ и контрапротестиращ, е предвидена ролята на скромен миманс. А музикалният съпровод на Let it be все така всеки по своему ще тълкува. За едни ще значи оставка, за други- нека бъдем.


Коментари

Популярни публикации