МОРЕТО -ЦЯЛОТО ТВОЕ ВРЕМЕ



ОБЯСНЕНИЕ В ЛЮБОВ

Морето не е клише, макар че обича повторенията. Обича завръщанията след поредното отплаване. За да  ти върне отнетото и  да те дари с нови миражи. Като вълната, която те посреща на брега, целува по краката и след миг се оттегля, за да те примами навътре ...  


 
Добавете надпис

Морето е всички морета, всички лета, всички срещи и  раздели, отплавания и завръщания, загуби и обещания..
 Морето връща. Връща любовта, връща, децата,връща  приятелите. 

Морето отмива илюзии, празни надежди, заблуди.
Обещава, отнема, приласкава и наказва.
Изтрива,   пречиства, предизвиква. 

Трябва да му се отдадеш изцяло, да го потърсиш по старите стъпки в пясъка, да го дариш с прегръдка и то ще ти даде златното ключе към тебе самия, към най-ценното в теб.

Морето обича повторенията, за да те увери, че си същият. Че детските мечти са сбъднати или още имат цена.

Морето връща детството.


 Припомня ти какво си обичал и обичаш. Затова дарява спомени. Като кутия със стари фотографии отваряш и завърташ лентата и  преравяш камъчета, които поредната вълна ти поднася, за да отсееш скъпоценните, онези, с форма,загатваща познание, които сочат пътя към съкровеното, към дома , мястото където душата съществува.Защото домът  не е място, а състояние- емоции, които оживяват и без които няма как да продължиш нататък.
Азбуката на вечността е като знаците по пясъка –трябва да ги разчетеш, преди следващата вълна да е дошла.


 Дървото, морското капанче- капанчето на спомените... виждаш майка си с тънко кръстче и широка разлюляна пола  с фуста, с стъпва с токчета по каменните стълби и се усмихва, приближава масата в казиното,отразява се в очите на всички мъже, а баща ти гледа смръщено-усмихнато, звуци на компарсита -стъпка на пред, две назад.. тя е жената на всички времена....
Морето  Учи на търпение.Учи дачакаш, да се надяваш,да  обичаш.

  Най-голямото отдаване е на вълните и плуването е опиум. Още и още... важното е, да се довериш.  Дишаш, изпъваш тяло, загребваш вода гмуркаш се, издишаш- целувка, прегръдка,отдаване, оттласкване и свобода..тялото ти е в ексаз...можеш да продължиш безкрай...   и тогава откриваш колко те обича то, защото ласкаво те понася на гребена на  вълните си  натам, където е твоят бряг.   
Морето е златната рибка която изпълнява  желания. Като ти припомня, какво всъщност искаш. Пред него и в  него, се отърсваш от илюзии и проглеждаш нови хоризонти, виждаш фара. 
Морето е очакване и копнеж за нови открития и нови брегове.Създава нови светове, подсказва нови пътища.  



Сутрин. Рано на брега  Пробуждане след сън. Плясък, чайки, снежнобла пяна, палава игра, ласка,загатване, обещание. Чувстваш се жив и силен.




Сутрин. Рано на брега  Пробуждане след сън. Плясък, чайки, снежнобяла пяна, палава игра,слънчева ласка,загатване, обещание. Чувстваш се жив и силен.

На залез-  Обгръщане в мъглата, кораб в сумрака, звук  на буй от неизвестността, намек за раздяла.
 Отивам си, за да се завърна. 

Аз съм вълната.




Коментари

  1. Прекрасно написано, Ани! Преди години пресата е загубила заради радиото...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, знам ли, ама ето сега, с интернета наваксвам!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации